Historik

Lite historik………………………………….

Jag är född och uppvuxen med jakt och hundar.
Far jagade allt från rapphöns till älg och hade pointer, vorsteh och stövare. Jag följde så klart med far i skogen och fick en gedigen jaktut-bildning redan som fyra-, fem-åring.
När far dog 1978 övertog jag Träff, som var en blandning mellan drever och smålandsstövare. Han drev allt, mer eller mindre bra.
1982 byggde jag mitt hus i Misterhult,där far jagat sedan 1926 och jag själv sedan tonåren.

1984 köpte jag min första tax, en röd korthårshane som hette Lennings Cinus. Hans mor hette Cindy och hans far Linus, därav kom namnet Ci-nus.
Denna stora och ytterst trevliga tax var enormt duktig på att spåra, men tyvärr var han hård i mun och därmed skallade han bara i repriser. Han tog flera ettor på viltspårprov och trots allt en etta och en tvåa på drev.
1988 köpte jag en strävhårig hane som hette Tvärskogs Isse. Han var en mycket bestämd herre, ingen stjärna i utställningsringen, men blev drevchampion.

1989 fick jag ta bort Cinus. Han fick diskbrock, bara fem år gammal, men det ska ju vara den typiska åldern för denna åkomma. Isse saknade sin kompis och så kom Tvärskogs Kurry till Misterhult.
Kurre som jag kallade honom, fick flera ck på utställning, men tog sin första etta på drevprov 1994 och då hade jag tröttnat på att ställa ut honom.

Nete Wunsch flyttade till Skåne och 2000 hon lovade mig en korthårstik efter Tueholt Madonna och Ubsola Rampas.

Den 17/5, 2000 föddes Tueholt Abbi, som två och ett halvt år senare blev dubbelchampion. Hon tog sina cert kvickt och lätt och så behövdes det fyra försök för att hon skulle bli drevchampion, den 21/12, 2002.
Tidigare samma år hade jag dömt Rågläntans Hälge på drevprov och med honom fick så Abbi sin första kull, den 28/3, 2003. Den 13/6 godkände kennelklubben mitt kennelnamn: MISTELBACKENS KENNEL.